een muziekvereniging die bestaat uit een Harmonieorkest, Malletkorps en Opleidingsorkest

?php echo $site_description; ?

Algemeen

Harmonie Unisono Velp is een muziekvereniging die bestaat uit drie afdelingen.

 

  • Het Harmonieorkest, de afdeling welke haar muziek in concertvorm ten gehore brengt.
  • Het Malletkorps, de melodische slagwerk groep die zich zowel in concertvorm als marcherend presenteert.
  • Het Opleidingsorkest, de plaats waar de jonge muzikanten ervaring op doen in het samen spelen als voorbereiding op de stap naar het ‘grote’ Orkest of Malletkorps.

 
Harmonie Unisono Velp is ontstaan na een fusie van Muziekvereniging Velpse Harmonie en Harmonieorkest Kunst aan het Volk op 1 september 2003. Inderdaad, al ruim 13 jaar.
 
Bij een nieuwe vereniging behoorde ook een nieuwe naam – geen gemakkelijke opgave. Het interim-bestuur had een prijsvraag uitgeschreven onder de leden. Er waren een aantal criteria: niet lachwekkend, vertrouwen, modern, makkelijk in de mond en geldend voor alle groepen binnen de vereniging. Geen verwijzing naar de ‘oude’ verenigingen waaruit we zijn ontstaan. Niet omdat we ’t verleden wilden vergeten, maar omdat je nu eenmaal niet vooruit komt door steeds achterom te kijken en dat in je nieuwe naam met je mee te dragen.
 
De nieuwe naam is  Harmonie Unisono Velp  geworden.
 

 
Harmonie: Dit betekent samen. Hout-blazers, koper-blazers & uitgebreid slagwerk.
Geen Muziekvereniging, want daar valt in principe van alles onder, van zang, accordeon, mandoline, pop tot drum- en show.
Geen Harmonieorkest, want daarmee zou de focus teveel liggen op ’t Orkest en dat zou tekort doen aan ons Malletkorps.
 
Unisono: Dit betekent éénstemmig. Alle of een aantal stemmen spelen of zingen tegelijkertijd dezelfde melodie. Deze kan ook een oktaaf (acht tonen) hoger gespeeld worden. Dit wordt vaak gebruikt om een bepaalde melodie goed te laten uitkomen.
Maar Unisono staat ook symbool voor de eenstemmigheid onder de muzikanten met betrekking tot het fusiebesluit en de nieuwe vereniging.