Inzameling oud papier door Harmonie Unisono Velp – zaterdag 13 april

VELP – Zaterdag 13 april wordt door vrijwilligers van Harmonie Unisono het oude papier opgehaald in een deel van Velp zuid.

Meer Muziek in de klas
De opbrengst gebruikt de harmonie onder andere voor het project “Meer Muziek in de klas”. Het doel van deze activiteit is om leerlingen van basisscholen kennis te laten maken met verschillende muziekinstrumenten en muziekonderwijs. Ze leren over slagwerk-, koperblaas- en houtblaas-instrumenten die in een harmonieorkest bespeeld worden. Een landelijk platform onder erevoorzitterschap van Koningin Máxima en het Rhedense Cultuurbedrijf RiQQ ondersteunen dit initiatief.

Iedereen kan zich aanmelden voor een proefpakket van enkele muzieklessen voor slechts € 10,-. Leerlingen die de smaak te pakken hebben mogen natuurlijk doorgaan met muzieklessen.

Inzamelgebied oud
Het inzamelgebied is tussen de President Kennedylaan, de spoorlijn, kasteel Biljoen en de snelweg A348. Tevens wordt het papier opgehaald in de volgende straten in de Rivierenwijk: Scheldestraat, Rijnstraat, Dulkeshofstraat, Waalstraat, Maasstraat en Merwedestraat.
De papiercontainers kunnen ‘s morgens vóór 9:00 uur worden klaargezet met het handvat naar de straat.

450 jaar gemeente Rheden (3)
Dorpsfeest in Velp zondag 10 september

Gety Hengeveld, voorzitter Dorpsfeest Velp – Velp voor Oranje:
Aan al diegenen die zich op enigerlei wijze hebben ingezet voor het Dorpsfeest Velp, en aan al diegenen die de afgelopen maanden hebben meegeleefd en meegedacht. Wat hebben we een fantastisch Dorpsfeest gehad!! Tegen de 6000 bezoekers hebben ervan genoten.

Burgemeester Carol van Eert, en kasteelbewoner Marnix Heersink:
Wat hebben mijn vrouw en ik genoten! Een prachtig feest, met zovele bezoekers en allemaal vrolijke gezichten. Een feest zoals een dorpsfeest behoort te zijn.
Heel veel dank aan al die Velpenaren, verenigingsmensen en andere betrokkenen voor hun inzet om Velp dit feest te kunnen bieden. Moge het bijdragen aan een permanente saamhorigheid in het prachtige dorp Velp.

Dorpswethouder Ronald ter Hoeven:
Een dag om nooit te vergeten! Velp is een stukje mooier geworden door de inzet van al die verenigingen en vrijwilligers.

foto’s Koos Roelofs

Live muziek tijdens Velps Dorpsfeest

VELP – Op zondag 10 september zijn bij kasteel Biljoen in Velp vanaf 13:00 uur diverse live-muziek optredens te horen en te zien. “Harmonie Unisono Velp” treedt twee keer op vóór de bordestrap van het kasteel, een heel bijzondere locatie voor een buitenconcert. De optredens van “Harmonie Unisono” worden afgewisseld door de “Bigband Dieren”.
Op de feestweide naast de Van Spaenallee speelt het “PretOrkest Zo Toeter Als” vrolijke feestmuziek. De feestmiddag wordt afgesloten door de “Guus Tangelder Bigband” met medewerking van Thijs van Leer.

450 jaar gemeente Rheden
Deze muzikale optredens zijn in het kader van de viering van het 450-jarig bestaan van de gemeente Rheden. Naast de muziek zijn er vanaf 12:30 uur allerlei prachtige activiteiten en bezienswaardigheden. Het feest is de afgelopen maanden georganiseerd in samenwerking van zo’n 50 Velpse verenigingen en organisaties.
De komende weken is in elk van de zeven Rhedense dorpen een speciaal dorpsfeest. Velp trapt als eerste dorp af met een groots dorpsfeest waarbij iedereen van jong tot oud welkom is.

Dorpsfeest Velp van Oude Jan tot kasteel Biljoen

VELP – Het eerste dorpsfeest ‘Rheden 450 jaar’ is op 10 september 2023 in Velp. Een grote groep Velpenaren en verschillende verenigingen zet zich voor het Dorpsfeest in.

foto: Theo Jansen

Bekijk hier een link naar Rheden Nieuws. Het artikel gaat over het grote dorpsfeest in Velp op zondag 10 september. Uiteraard treedt ook Harmonie Unisono Velp ’s middags op bij het bordes van kasteel Biljoen.

Herdenking 4 mei met Harmonie Unisono Velp

VELP-Muzikanten van Harmonie Unisono Velp zorgen voor de muzikale omlijsting tijdens de dodenherdenking in Velp.

De traditionele Dodenherdenking op 4 mei is bij het herdenkingsmonument aan de Vijverlaan in Velp. Een bijzondere plek in het prachtige park met vijver en Rozendaalsebeek.

Harmonie Unisono Velp speelt vanaf 19.30 uur passende muziek. Tijdens de herdenking worden enkele gedichten voorgelezen. Een trompettist van de harmonie blaast kort vóór 20:00 uur het bekende Taptoe-signaal. Na de twee minuten stilte klinkt het Wilhelmus, gevolgd door muziek tijdens de traditionele kranslegging en het defilé. Het harmonieorkest staat onder muzikale leiding van dirigent Vincent Bergervoet.

foto’s Johan van Zwam