Herdenking 4 mei in Velp met Harmonie Unisono Velp

VELP- Muzikanten van Harmonie Unisono Velp zorgen voor de muzikale omlijsting tijdens de dodenherdenking in Velp.

De traditionele Dodenherdenking op 4 mei is bij het herdenkingsmonument aan de Vijverlaan in Velp. Een bijzondere plek in het prachtige park met vijver en Rozendaalsebeek.

Harmonie Unisono Velp speelt vanaf 19.30 uur passende muziek. Tijdens de herdenking worden enkele gedichten voorgelezen. Een trompettist van de harmonie blaast kort vóór 20:00 uur het bekende Taptoe-signaal.

Na de twee minuten stilte klinkt het Wilhelmus, gevolgd door muziek tijdens de traditionele kranslegging en het defilé.

De muzikale leiding van het orkest is in handen van dirigent Vincent Bergervoet.

Twee optredens Harmonie Unisono Velp tijdens Koningsdag

VELP- Het orkest van Harmonie Unisono Velp treedt tweemaal op tijdens Koningsdag in Velp.
De aubade op het plein van de Overtuin wordt muzikaal omlijst door het orkest.
Daarna verzorgt het orkest een openluchtconcert, van 11:00 tot 13:00 uur, op de Koningsdagmarkt in de Rozendaalselaan in Velp.

Het muzikale programma bestaat uit een diversiteit van muziekstukken. Denk daarbij aan ‘Ode aan Nederland’, ‘Abba Gold’ en ‘Disney Favorites’.
Het orkest staat onder leiding van dirigent Vincent Bergervoet.

Een orkest dat in de buitenlucht in concertvorm optreedt is sterk afhankelijk van de weersomstandigheden. Maar gelukkig is het op Koningsdag meestal prima weer waarbij het publiek kan genieten van de levende muziek.

Een Koningsdag zónder live-muziek is nauwelijks denkbaar. Misschien overweegt u om een muziekinstrument te leren bespelen. Of wellicht bespeelt u al een instrument en wilt u meespelen in een orkest. Tijdens het concert kunt u kennismaken met een ambitieus muziekgezelschap en informeren naar de mogelijkheden.

450 jaar gemeente Rheden (3)
Dorpsfeest in Velp zondag 10 september

Gety Hengeveld, voorzitter Dorpsfeest Velp – Velp voor Oranje:
Aan al diegenen die zich op enigerlei wijze hebben ingezet voor het Dorpsfeest Velp, en aan al diegenen die de afgelopen maanden hebben meegeleefd en meegedacht. Wat hebben we een fantastisch Dorpsfeest gehad!! Tegen de 6000 bezoekers hebben ervan genoten.

Burgemeester Carol van Eert, en kasteelbewoner Marnix Heersink:
Wat hebben mijn vrouw en ik genoten! Een prachtig feest, met zovele bezoekers en allemaal vrolijke gezichten. Een feest zoals een dorpsfeest behoort te zijn.
Heel veel dank aan al die Velpenaren, verenigingsmensen en andere betrokkenen voor hun inzet om Velp dit feest te kunnen bieden. Moge het bijdragen aan een permanente saamhorigheid in het prachtige dorp Velp.

Dorpswethouder Ronald ter Hoeven:
Een dag om nooit te vergeten! Velp is een stukje mooier geworden door de inzet van al die verenigingen en vrijwilligers.

foto’s Koos Roelofs

Live muziek tijdens Velps Dorpsfeest

VELP – Op zondag 10 september zijn bij kasteel Biljoen in Velp vanaf 13:00 uur diverse live-muziek optredens te horen en te zien. “Harmonie Unisono Velp” treedt twee keer op vóór de bordestrap van het kasteel, een heel bijzondere locatie voor een buitenconcert. De optredens van “Harmonie Unisono” worden afgewisseld door de “Bigband Dieren”.
Op de feestweide naast de Van Spaenallee speelt het “PretOrkest Zo Toeter Als” vrolijke feestmuziek. De feestmiddag wordt afgesloten door de “Guus Tangelder Bigband” met medewerking van Thijs van Leer.

450 jaar gemeente Rheden
Deze muzikale optredens zijn in het kader van de viering van het 450-jarig bestaan van de gemeente Rheden. Naast de muziek zijn er vanaf 12:30 uur allerlei prachtige activiteiten en bezienswaardigheden. Het feest is de afgelopen maanden georganiseerd in samenwerking van zo’n 50 Velpse verenigingen en organisaties.
De komende weken is in elk van de zeven Rhedense dorpen een speciaal dorpsfeest. Velp trapt als eerste dorp af met een groots dorpsfeest waarbij iedereen van jong tot oud welkom is.