Opleidingsorkest

Het Opleidingsorkest is de plaats waar enthousiaste muzikanten in opleiding ervaring op doen in het samen spelen als voorbereiding op de stap naar het Orkest of Malletkorps.

 
Bespeel jij een instrument of wil je een instrument gaan bespelen, dan is het Opleidingsorkest precies iets voor jou!
 
Het Opleidingsorkest van Unisono bestaat uit jonge enthousiaste muzikanten.
De aspirant-muzikanten leren samenspelen en muziek maken onder leiding van een vakdirigent. En natuurlijk neemt het Opleidingsorkest ook deel aan concerten. Dit bevordert de muzikale ontwikkeling zodat de muzikant eerder kan meespelen in het Malletkorps of het Orkest. In het Malletkorps, de slagwerkgroep van Unisono, wordt muziek gemaakt op trom, marching-bell, xylofoon of marimba. Het Orkest van de harmonie bestaat uit ‘koperen’ blaasinstrumenten, ‘houten’ blaasinstrumenten en uitgebreid slagwerk.
 
Het Opleidingsorkest repeteert op maandagavond van 18.45u tot 19.45u. De locatie is ons verenigingsgebouw in het voormalige schoolgebouw aan de IJsselstraat 13b, in Velp. Bereikbaar vanaf de IJsselstraat via een breed -verlicht- voetpad tussen de huizen door. Kom gerust een keer kijken en luisteren.
 
Het Opleidingsorkest staat onder leiding van dirigent Harry Weijkamp.
 

Muziek leren spelen

Na een seizoen AMV (= Algemene Muzikale Vorming), welke in ons verenigingsgebouw wordt gegeven, is het mogelijk om voor het vervolg een keuze te maken voor een blaas- of slagwerk-instrument welke past binnen onze vereniging.
 
De opleiding op blaasinstrumenten doen we niet in eigen beheer. We werken daarvoor zoveel mogelijk samen met het Rhedense Culuurbedrijf RiQQ. Met RiQQ hebben we een jarenlange samenwerking.
 
De opleiding op slagwerkinstrumenten doen we in eigen beheer, maar wel tegen vergelijkbare financiële condities als bij de blaasinstrumenten. De reden hiervoor is dat de kosten voor onze gediplomeerde vakdocent vergelijkbaar zijn met de kosten van een muziekdocent via RiQQ.
Bij het Malletkorps hebben wij naast alle soorten trommen ook melodisch slagwerk, waarvoor we leerlingen opleiden.