Koningsdag 2019 zonder Harmonie Unisono Velp

VELP – Het orkest van Harmonie Unisono Velp verzorgt dit jaar GEEN concert tijdens de Koningsmarkt in de Rozendaalselaan in Velp.

Voor het eerst in de historie van dit orkest blijkt het traditionele Koningsdagconcert niet mogelijk. Oorzaak is de zeer beperkte bemensing van het orkest op dit moment. Er is dringend behoefte aan muzikanten die de vereniging komen versterken.

foto Koos Roelofs
Het harmonieorkest staat onder muzikale leiding van dirigent Harry Weijkamp.

Scholenproject
Harmonie Unisono is volop bezig om anderen enthousiast te maken voor het zelf maken van muziek. Dit jaar is gestart met het project “Meer muziek in de klas”. Dit is een landelijk project, die velen een impuls geeft om met muziek aan de slag te gaan! (www.meermuziekindeklas.nl)
Tijdens een muziekdag op school laat Unisono de leerlingen van iedere groep kennis maken met verschillende muziekinstrumenten. Vervolgens kunnen ze zich aanmelden voor enkele proef-muzieklessen. Leerlingen die de smaak te pakken hebben kunnen natuurlijk doorgaan met muzieklessen. Misschien het begin van een mooie hobby voor het leven of zelfs de start van een professionele muziekcarrière!

30+ actie
De proeflessen zijn ook prima geschikt voor volwassen die overwegen een muziekinstrument te bespelen. Of volwassenen die eerder muziek hebben gemaakt en dit weer willen oppakken. Harmonie Unisono biedt hiervoor deze proeflessen aan. Gratis deelname aan enkele repetities om kennis te maken met de muzikanten, het muziekrepertoire en de repetitielocatie is ook mogelijk.

Harmonie Unisono Velp
Harmonie Unisono is een kleine, ambitieuze groep muzikanten en een leuke vereniging in Velp. Het muziekrepertoire is heel divers. Zelf een muziekinstrument bespelen in een orkest is een bijzondere ervaring. Een prachtige activiteit die een heel leven is te beoefenen en op vrijwel elke locatie.

Met voldoende muzikanten is Harmonie Unisono de volgende Koningsdag weer van de partij.

Geef een antwoord