In Memoriam Henk Hankel

Woensdag 13 januari 2021 is ons verenigingslid en muzikant Henk Hankel overleden.
De afgelopen jaren liet zijn gezondheid hem enigszins in de steek en daarom maakte hij al een tijd geen muziek meer. Henk is 80 jaar geworden.

Op 8-jarige leeftijd werd hij lid van de muziekvereniging in zijn toenmalige woonplaats Noordwolde.
In 1962 verhuisde hij naar Velp en sloot zich kort daarna aan bij de Velpse Harmonie, de voorloper van Harmonie Unisono Velp.

Naast muziek maken was Henk op véle fronten actief als vrijwilliger. Binnen onze muziekvereniging, maar ook daarbuiten. Voor al zijn activiteiten is hij meerdere keren onderscheiden. Met als hoogtepunt een Koninklijk lintje voor zijn inzet bij de Velpse Oranjevereniging.

Tijdens ons jaarfeest in november 2019 is Henk nog gehuldigd. Hij stond dat jaar 70 jaar als muzikant ingeschreven bij de KNMO (Koninklijke Nederlandse Muziek Organisatie).


Muzikale ode – Saluut voor Henk Hankel

Op woensdag 20 januari (2021) was de uitvaartplechtigheid van Henk Hankel. Henk was bijna zijn hele leven muzikant, waarvan bijna 57 lid van onze vereniging. In verband met de covid-beperkingen werd Harmonie Unisono Velp vertegenwoordigd door drie leden.

Aan het einde van de plechtigheid brachten twee collega-muzikanten van Unisono een korte muzikale ode aan Henk met een speciale uitvoering van Il Silentio op de door Henk zo geliefde Euphonium. Een saluut en laatste groet.

De familie en andere aanwezigen stelden deze muzikale ode zeer op prijs.

Geef een antwoord