Houten reuzen voor Harmonie Unisono Velp

VELP – Het orkest van Harmonie Unisono Velp is in het gelukkige bezit gekomen van 2 nieuwe fagotten. Deze enorme houten blaasinstrumenten vullen de lage houtklank van het orkest aan. Zij behoren tot de dubbelriet instrumenten en voelen zich in een harmonieorkest thuis. Naast koperen blaasinstrumenten en uitgebreid slagwerk maken houten blaasinstrumenten zoals fagot, hobo en klarinet het verschil tussen een fanfare- en een harmonie orkest.
 
Door wisseling in bezetting en inzet van de muziekschool Allegra is het 2 leden gelukt zich in korte tijd het instrument eigen te maken.
De aanschaf is mogelijk gemaakt door de stichting Oud Papier Aktie ( st.OPA ).
Zonder inkomsten uit het ophalen van oud papier door vrijwilligers zou dit niet mogelijk zijn geweest. Het gaat hier om een bedrag van 8.100 euro.
 
Deze grote jongens zullen voor het eerst te bewonderen en te beluisteren zijn op het Lenteconcert. Het harmonieorkest en het malletkorps zijn druk bezig het programma voor het concert in te studeren.

Op het programma staan o.a Alpina Saga , Pecos Pueblo en Rhapsody for Flute voor het orkest en voor het malletkorps o.a. Paso Doble, Kongolela en Sabre Dance.
Het orkest staat onder de bezielende leiding van Wolbert Baars. Het malletkorps staat onder de vakkundige leiding van Henri Rijken.
 
Het Lenteconcert vindt plaats op 16 mei in de Grote Kerk aan de Kerkstraat in Velp.
Aanvang van het concert is 20.00 uur en de toegang is gratis.

Geef een reactie