Schoolplein repetitie met Harmonie Unisono Velp

VELP- Harmonie Unisono heeft maandagavond 3 juli een repetitie in de buitenlucht. Passanten en publiek kunnen getuige zijn van deze zogenaamde ‘open repetitie’ van het orkest.
 
Het orkest wil laten zien en horen hoe leuk het is om gezamenlijk muziek te maken.
Voor de muzikanten is het altijd een speciale ervaring om muziek te maken in de open lucht. Buiten is de akoestiek totaal anders dan in een zaal. De muzikanten horen elkaar ook anders dan ze gewend zijn. Ze raken dan gemakkelijk van de wijs. De dirigent is dan extra belangrijk om houvast te bieden.
 
Het muziekrepertoire van het orkest is zeer divers; muziek uit films of musicals, maar ook licht-klassiek en pop-muziek. Denk daarbij aan “Just a Closer Walk With Thee” uit de James Bond film “Live and Let Die” of het fraaie “Marcha de los Galdiadores” van Juan Mas Quiles .
Harmonie Unisono staat onder muzikale leiding van dirigent Harry Weijkamp.
 
De locatie van de repetitie is het voormalige schoolplein bij het verenigingsgebouw aan de Schoolstraat 12 in Velp. De repetitie begint om 19:30 uur en eindigt 20:30 uur. Daarna repeteert het orkest nog een uurtje in het verenigingsgebouw.
Bij regenachtig weer is de repetitie binnen, in het verenigingsgebouw.
 
Het orkest heeft op dit moment een beperkte bezetting. Uiteraard probeert het orkest daarom met deze repetitie leden te werven. Het publiek krijgt informatie over de vereniging en de mogelijkheden om mee te spelen in het orkest of om een muziekinstrument te leren bespelen. Tijdens de repetitie kunt u kennismaken met een ambitieus muziekgezelschap en informeren naar de mogelijkheden.
 
Voor informatie over Harmonie Unisono kunt u terecht op www.unisono-velp.info