een muziekvereniging die bestaat uit een Harmonieorkest, Malletkorps en Opleidingsorkest

?php echo $site_description; ?

Openluchtconcert tijdens RiQQ Fragmenten Festival 2017

VELP – Harmonie Unisono geeft zondag 28 mei een mini-concert in openluchttheater De Pinkenberg in de bossen bij Velp.
 
In 2002 nam Harmonie Unisono Velp deel aan ‘Plankenkoorts’. Dit was een initiatief van toenmalig De Alliantie, Kunsthuis 13 en de Rhedense Muziek Federatie. Bedoeld om muziek- en dansensembles een podium te bieden zichzelf te presenteren met korte voorstellingen in het prachtige Openluchttheater ‘De Pinkenberg’.
Plankenkoorts 2002
 
Drie jaar geleden blies het Rhedense cultuurbedrijf RiQQ nieuw leven in het Plankenkoorts-initiatief onder de noemer ‘Fragmenten Festival’. Ook toen was Harmonie Unisono erbij met een ensemble (zie foto). Vorig jaar was het plan van Unisono om weer van de partij te zijn. Helaas waren toen de weerwaarschuwingen spelbreker en ging het festival niet door. Dit jaar is Harmonie Unisono er opnieuw bij op zondag 28 mei.
FragmentenFestival 2014
 
Het Fragmenten Festival is van 11:00 tot 16:00 uur. In totaal spelen zo’n 11 gezelschappen fragmenten uit hun programma – zang, dans, toneel, band- en harmoniemuziek.
Als alle optredens volgens plan verlopen, speelt Harmonie Unisono van 14:20 tot 14:35 uur.
 
Voor de muzikanten is het een speciale ervaring om muziek te maken in het openluchttheater. Dat heeft te maken met de bijzondere akoestiek in dit theater. Hierbij ligt De Pinkenberg óók nog te schitteren in het bos van de Veluwezoom.
 
Tijdens het festival speelt het orkest voor een heel breed publiek en dat is plezierig muziek maken. Het muziekrepertoire van het orkest is zeer divers; muziek uit films of musicals, maar ook licht-klassiek en pop-muziek. Denk daarbij aan “Just a Closer Walk With Thee” uit de James Bond film “Live and Let Die” of het fraaie “Marcha de los Galdiadores” van Juan Mas Quiles .
Harmonie Unisono staat onder muzikale leiding van dirigent Harry Weijkamp.
 
Misschien overweegt u om een muziekinstrument te leren bespelen. Of wellicht bespeelt u al een instrument en wilt u meespelen in een orkest. Tijdens het concert kunt u kennismaken met een ambitieus muziekgezelschap en informeren naar de mogelijkheden.
 
Voor informatie over Harmonie Unisono kunt u terecht op www.unisono-velp.info